397
Ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαινιάζει και μια νέα σχολή στα δελτία Τύπου | CreativeProtagon

Δελτίο Τύπου, δάκρυα (Σπίρτζη) και κορδέλες

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 20 Απριλίου 2017, 14:05
Ο Χρήστος Σπίρτζης εγκαινιάζει και μια νέα σχολή στα δελτία Τύπου
|CreativeProtagon

Δελτίο Τύπου, δάκρυα (Σπίρτζη) και κορδέλες

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 20 Απριλίου 2017, 14:05

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο δελτίο Τύπου. Ανάμεσα σε κομματική ανακοίνωση και non-paper του Μεγάρου Μαξίμου. Μόνο που δεν προέρχεται ούτε από το γραφείο του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δακρύων Χρήστου Σπίρτζη, ούτε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Το δελτίο Τύπου, επάνω αριστερά γράφει υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Και διανεμήθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 9.43 το πρωί της Πέμπτης.

Το δελτίο Τύπου είναι 11 σελίδες αγνής, αδαμάντινης κλαψούρας. Που συνοψίζεται σε ένα διαρκές «ο διαπλεκόμενος Τύπος και η αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι ολοκληρώσαμε ένα έργο όπως η Ιονία Οδός (…), οι αντιδράσεις για το μποτιλιάρισμα είναι υπερβολικές γιατί αυτά γίνονται παντού (…) και, γενικά, μας ζηλεύουν όλοι γιατί εμείς είμαστε μάγκες και καραμπουζουκλήδες».

Η τεχνική του συμπεριλαμβάνει όλες τις παρωχημένες τεχνικές μετατόπισης θέματος, γνωστές και ως «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Γνωστός για τους κροκοδείλιους τραγωδιακούς ολολυγμούς του, ο Χρήστος Σπίρτζης κινείται από το «ναι, κατηγορήστε με κιόλας επειδή προσπάθησα να βάλω αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια…» (σελ. 7, σειρά 12) μέχρι το «σε λίγο θα με κατηγορήσετε και για τα μποτιλιαρίσματα στην Αττική Οδό…» (σελ. 7, σειρά 45) και με λίγο από «τόλμησα να δώσω το όνομα αντάρτη στη σήραγγα και γι’ αυτό με πολεμάει η συντήρηση…». Πραγματικό ρεσιτάλ εκούσιας αυτοθυματοποίησης. Μόνο το δάκρυ του Χρήστου Σπίρτζη λείπει.

Η ουσία όμως βρίσκεται στη φράση «Καταγγέλλουμε λοιπόν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (…) γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραδόθηκαν τα έτοιμα κομμάτια τους» (σελ. 7, σειρά 4). Μια φράση που το δεύτερο μέρος της (σ.σ.: «το παραδόθηκαν τα έτοιμα κομμάτια της») αναιρεί την πρώτη (σ.σ.: «ολοκληρώθηκαν τα έργα»). Πρώτον, γιατί τα έργα δεν ολοκληρώνονται όταν έχουν απλώς έτοιμα κομμάτια αλλά όταν είναι όλα έτοιμα. Και, δεύτερον, γιατί ακριβώς γι’ αυτό κατηγορούν τον «παν-κλαψουρότατο» Χρήστο Σπίρτζη. Και μόνο γι’ αυτό. Που είναι αλήθεια.

Με άλλα λόγια, ο Χρήστος Σπίρτζης, με ύφος αδικημένης παρθένας, καταγγέλλει τους άλλους επειδή τον κατηγορούν ότι χωρίς να είναι πλήρως έτοιμο το έργο της Ιονίας Οδού, (σ.σ.: αφού ήταν έτοιμα μόνο μερικά κομμάτια του) το παρέλαβε και το εγκαινίασε συμπεριλαμβάνοντάς το στην προ-πασχαλινή ομοβροντία της κορδέλας. Και μετά το Πάσχα η Ιονία Οδός ξανάκλεισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας (σ.σ.: εδώ) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Τόσο απλό. Για αυτό τον «κατηγορούν». Και τον κατηγορούν σε εισαγωγικά, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον για «εγκαινιακή κορδελοφιλία». Απλώς να επισημάνεις την κακομοιριά του.

Για όλα τα άλλα, κανείς δεν κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών. Μόνος του κατηγόρησε τον εαυτό του στο δελτίο Τύπου του υπουργείου του. Γιατί έτσι τον βόλευε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News