339
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων | Facebook/Alexis Tsipras/CreativeProtagon

Τελικά, ποιος προσβάλλει τους νέους;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 28 Απριλίου 2021, 12:49
Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων
|Facebook/Alexis Tsipras/CreativeProtagon

Τελικά, ποιος προσβάλλει τους νέους;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 28 Απριλίου 2021, 12:49

Με τα όσα καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, είναι να απορείς για ποιο λόγο έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανίζεται τόσο συχνά.

Είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, είτε σε μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα, είτε σε άκυρες και αμήχανες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπου παρουσιάζονται δήθεν προτάσεις, ο Τσίπρας μοιάζει να έχει μην έχει συναίσθηση της ματαιότητας της πολιτικής παρουσίας του.

Φυσικά, για όλα αυτά φταίνε οι ψευτοδημοσκοπήσεις και η διαπλοκή, έτσι έχουν αποφασίσει να λένε μεταξύ τους εκεί στη γνωστή παρέα και έτσι έχουν βολευτεί. Ομως έξω από εκεί, άλλα συμβαίνουν.

Χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτικής ακυρότητας του Τσίπρα ήταν και η τελευταία συνέντευξή του, πρωί-πρωί Μεγάλης Τετάρτης, στον ΑΝΤ1.

Εκεί επέλεξε και πάλι να κάνει υγειονομική αντιπολίτευση, ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της αντιφατικής τακτικής του. Και το μακρύ lockdown δεν του άρεσε, και πολλούς νεκρούς έχουμε, και νωρίτερα έπρεπε να έχει ανοίξει η εστίαση, και SMS δεν χρειάζεται να στέλνουμε (αφού έτσι έχει ακούσει να λέγεται εσχάτως) και η κυβέρνηση επιτίθεται στους νέους, αλλά και τους δίνει τώρα την ευκαιρία να εμβολιαστούν, αλλά την ίδια στιγμή λέει ότι αυτό συμβαίνει «για να ξεστοκάρουμε» το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δύσκολο να παρακολουθήσεις τον συλλογισμό, αλλά αξίζει να καταγραφεί: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω πόσο άδικη είναι η κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει τους νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στοχοποίηση των νέων. Αυτή η αυτοκτονική επιλογή του Μητσοτάκη, που μόνο ο Τσίπρας και οι δικοί του μπορούν να εξηγήσουν.

Oμως, υπάρχει και κάτι άλλο: «Aνοιξε η πλατφόρμα για το AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε…», συνέχισε ο Τσίπρας και προχώρησε στην ανάλυση: «Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Oλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορoνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Τα λες αυτά παρότρυνση για εμβολιασμό; Δύσκολα. Γκάφα; Μπορεί, αν δεν είναι άλλη μία υπονομευτική δήλωση.

Περισσότερο πάντως με προσβολή για τους νέους μοιάζει, που υποτίθεται ότι ο Τσίπρας θέλει να κολακέψει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News