1437
| INTIMEnews

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Οταν κάποιος ενεργεί εν βρασμώ ψυχής, παραδίδεται, δεν παίζει θέατρο 37 ημέρες»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 09:21
|INTIMEnews

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Οταν κάποιος ενεργεί εν βρασμώ ψυχής, παραδίδεται, δεν παίζει θέατρο 37 ημέρες»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 09:21

Σε διάψευση ότι ο δολοφόνονος της Καρολάιν Κράουτς, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ζήτησε να μη προφυλακιστεί προέβη ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στο Μega.

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι ζήτησε να μη προφυλακιστεί. Ζητά την παραδειγματική του τιμωρία με μια πράξη που ομολόγησε. Δεν είπε τέτοια φράση. Έτσι όπως το δημοσίευσαν, όποιοι το δημοσίευσαν, δεν έχει καμία σχέση», υποστήριξε ο κ. Παπαϊωαννίδης, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ο προφυλακισθείς 33χρονος συζυγοκτόνος δεν έχει πρόθεση να αμαυρώσει την εικόνα του θύματος.

«Εάν ήταν αυτή η θέση του δεν θα ήμουν συνήγορός του αυτή τη στιγμή. Ηταν η προϋπόθεση που έβαλα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ευπρέπεια και προφανώς θα τιμωρηθεί», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο ο ανακριτής όσο και ο 32χρονος πιλότος ζήτησε να γίνει εξέταση μαρτύρων, ενώ όπως επανέλαβε, ο Αναγνωστόπουλος δεν ζήτησε να οριστεί ψυχίατρος για να τον εξετάσει.

«Θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία (…) Έχει ακόμα δρόμο η δικογραφία», εκτίμησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος.

«Είναι μια δικογραφία με δύο στοιχεία. Μια ομολογία που είναι η έκθεση της άποψης του κατηγορουμένου, και το μοναδικό στοιχείο που έχει είναι το ημερολόγιο του θύματος που αναφέρεται μέσα. Αυτά τα δύο μέχρι στιγμής, γιατί θα προκύψει πληθώρα έτερων στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις, αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν τα βασικά κομμάτια της δικογραφίας. Θα προκύψουν κι άλλα στοιχεία (…) Έχει ακόμα δρόμο η δικογραφία», ήταν η εκτίμησή του, κάνοντας λόγο για στοιχεία από τα κινητά του Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα.

Ερωτηθείς για τη διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι ο φόνος έγινε την ώρα που κοιμόταν η Καρολάιν, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε: «Ο ιατροδικαστής προφανώς αναφέρεται στην πράξη ως πράξη εκείνη τη στιγμή, εμείς μιλάμε για τον άμεσο προγενέστερο χρόνο τι έγινε. Είναι η θέση του ότι είχαν προηγηθεί καυγάδες και την είχε πει και σε προανακριτικό στάδιο».

Οπως έκανε γνωστό, οι ανακριτικές ερωτήσεις αλλά και το ενδιαφέρον της εισαγγελίας επικεντρώθηκαν κυρίως στα γεγονότα εκείνης της μοιραίας νύχτας. Με τα νέα στοιχεία δεν ανατρέπεται κάτι μέχρι στιγμής, ωστόσο, κι από τις ανακριτικές πράξεις που έχουν διαταχθεί έχει ακόμα η δικογραφία να δώσει πράγματα σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, σε επίπεδο εξέτασης μαρτύρων.

«Με βάση την κατάθεση που έδωσε ο εντολέας μου πράγματι σε ένα επίπεδο αναδείχθηκαν νέα στοιχεία, δεν αλλάζει στην πράξη μιλάμε για αποδοχή της πράξεως,   την τιμωρία του κοκ είναι αυτονόητα είναι  αυτοδίκαια αυτά», υπογράμμισε, για να επαναλάβει:

«Ο ίδιος ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία, το λέω γιατί ξεκίνησε μια παραφιλολογία επειδή παίχτηκε μεμονωμένο νομικό κομμάτι νομικό όπως γράφονται σε όλα τα απολογητικά υπομνήματα που είναι η ανάλυση του άρθρου και ήρθανε και είπανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις. Η ανάλυση του άρθρου είναι και τίποτε άλλο. Έτσι όπως δημοσιεύτηκε και οι αναφορές οι οποίες γίνανε δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Κι ο ίδιος επιζητούσε την τιμωρία του. Σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να ενοχοποιήσει τη σύζυγό του και τη συμπεριφορά της. Σε αυτά τα μονοπάτια τα νομικά δε θα μπαίναμε σε καμία περίπτωση που είναι και με πραγματικά στοιχεία, απλώς τόνισε τα περιστατικά της μοιραίας νύχτας που οδήγησαν στην ένδικη πράξη. Τίποτε άλλο. Επιβεβαίωσε την προανακριτική του απολογία».

«Δεν νομίζω ο πελάτης μου να έκανε τέτοια δήλωση ότι ‘θέλω να τελειώσω με τη διαδικασία για να αναλάβω την ανατροφή του παιδιού’,  ότι δεν νομίζω ότι έκανε τέτοια δήλωση. Αυτό που είπε, και είναι σαφείς οι εντολές του, είναι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά σε νομικό επίπεδο το παιδί του να έχει την εξασφάλιση να έχουν την επιμέλεια και οι δυο οικογένειες και ο ίδιος να βοηθήσει όπως μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται», ισχυρίστηκε επίσης ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Ο Αναγνωστόπουλος φέρεται να έκλεισε την απολογία του με την εξής φράση: «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει».

Αναλυτικά, στο υπόμνημά του ο πιλότος -που επέμεινε ότι δεν υπήρξε συνεργός στο στυγερό έγκλημα- αναφέρει:

«Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη, όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας, οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

»Η Καρολάιν έμενε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο -αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο- το νησί για να τη δω.

»Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας, στην Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας, και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε, η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς, στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας.

»Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του, έτσι και για μένα η Λυδία, ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να την περιγράφω με λόγια.

»Όπως προανέφερα, καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.

»Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος, το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αναγνωστόπουλος υποστήριξε επίσης «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

«Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Στη «συγγνώμη» του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, απάντησε ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης    Θανάσης Χαρμάνης.

Οταν κάποιος προχωρά σε μια δολοφονία σε βρασμό ψυχικής ορμής παραδίδεται, παρατήρησε ο κ. Χαρμάνης μιλώντας στο Mega, «δεν κρύβονται, ούτε παραπλανούν τις Αρχές για 37 ημέρες. Καλούν την Αστυνομία και λένε “παραδίδομαι”, δεν κρύβονται 37 ημέρες και να αγκαλιάζουν τη μάνα του παιδιού που σκότωσαν με περισσή υποκρισία».

Στο ερώτημα αν η οικογένειά της Καρολάιν αισθάνεται δικαίωση με την προφυλάκιση του Αναγνωστόπουλου, αρκέστηκε να πει πως «είναι αλήθεια ότι το παιδί δεν επιστρέφει πίσω»..

«Ηθικά, πιθανόν για τους γονείς να είναι, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τα ελληνικά ποινικά χρονικά καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ειδεχθές έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Για το ενδεχόμενο ο φόνος της 20χρονης κοπέλας να ήταν προσχεδιασμένος και όχι εν βρασμώ, ο κ. Χαρμάνης ξεκαθάρισε ότι «βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει». «Βρασμός ψυχικής ορμής είναι να δείτε να σκοτώνουν το παιδί σας και σεις να πυροβολείτε τον δολοφόνο του, δηλαδή η αιφνίδια διέγερση ενός συναισθήματος είναι βρασμός» τόνισε ο κ. Χαρμάνης, υπογραμμίζοντας ότι η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν την ώρα της δολοφονίας της, οπότε ήταν αδύνατο να του προκαλέσει βρασμό.

Παράλληλα, ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπήρχε κίνητρο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. «Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να το βρει η Δικαιοσύνη, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας», ανέφερε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα προμελετημένο έγκλημα όπως το συγκεκριμένο, πάντα υπάρχει ένα κίνητρο.

«Ερωτικό πάθος δεν υπήρχε, βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπήρχε, ένα κίνητρο υπάρχει, όμως δεν είμαι εγώ σε θέση να το απαντήσω αυτό» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διαψεύσει, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News