356
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μία από τις λιγοστές φωνές κοινής λογικής στις τάξεις της Εκκλησίας | INTIMEnews

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο Ελπιδοφόρος: Εξαίρεση από το εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους δεν υφίσταται

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 11:13
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μία από τις λιγοστές φωνές κοινής λογικής στις τάξεις της Εκκλησίας
|INTIMEnews

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο Ελπιδοφόρος: Εξαίρεση από το εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους δεν υφίσταται

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 11:13

Η Εκκλησία όχι μόνο επιτρέπει τον εμβολιασμό κατά των ασθενειών (πολιομυελίτιδα, ευλογιά κ.τ.λ.), αλλά προτρέπει τους πιστούς της να εμβολιάζονται με τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς της δεν υφίσταται εξαίρεση από κανέναν εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους.

Πρόκειται για απόσπασμα από το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στο οποίο καθίσταται σαφές προς πάσα κατεύθυνση (ιερείς και πιστούς) ότι τυχόν πιστοποιητικά εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού «για θρησκευτικούς λόγους» είναι άκυρα και δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ.

Στο πλαίσιο αυτό, παροτρύνονται οι πιστοί να μην παρασύρονται από πρόσωπα που διαδίδουν ψευδείς και επιστημονικά αβάσιμες συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εμπιστεύονται τις αρμόδιες υπεύθυνες ιατρικές αρχές.

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να αποφανθεί επί σημαντικών θεμάτων αφορώντων την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Εν αρχή της συνεδρίας οι συνοδικοί αρχιερείς μετά χαράς πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του σημερινού ανακοινωθέντος της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ότι η Α. Θ. Παναγιότης θα πραγματοποιήσει την από καιρού προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική, χωρίς άλλη αναβολή.

Συζητηθέντος του θέματος του εμβολιασμού των πιστών, απεφασίσθη ομοφώνως ότι η Εκκλησία όχι μόνο επιτρέπει τον εμβολιασμό κατά των ασθενειών (π.χ. πολιομυελίτιδα, ευλογιά) αλλά και προτρέπει τους πιστούς της, μετά από ιατρική εξέταση και έγκριση, να εμβολιάζονται με τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού COVID -19 (SARS-Cov-2).

Επιπλέον, αν και για καθαρά ιατρικούς λόγους ενδεχομένως να υφίσταται εξαίρεση κάποιων από τον εμβολιασμό, ωστόσο δεν υφίσταται για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς της εξαίρεση από κανέναν εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό πιστοποιητικά εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για θρησκευτικούς λόγους, εκδεδομένα από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δεν έχουν καμμία ισχύ, είναι άκυρα και δεν πρέπει να εκδίδονται από τους ιερείς μας για κανένα λόγο.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος παροτρύνει τους πιστούς να εμπιστεύονται τις αρμόδιες υπεύθυνες ιατρικές αρχές και να μη παρασύρονται από πρόσωπα που διαδίδουν ψευδείς και επιστημονικά αβάσιμες συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News