199
Ουρές έξω από εμβολιαστικό κέντρο στη Βαρκελώνη, την Πέμπτη | REUTERS/Albert Gea

Γαλλία: Μην κάνετε διακοπές σε Ισπανία και Πορτογαλία!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 13:08
Ουρές έξω από εμβολιαστικό κέντρο στη Βαρκελώνη, την Πέμπτη
|REUTERS/Albert Gea

Γαλλία: Μην κάνετε διακοπές σε Ισπανία και Πορτογαλία!

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 13:08

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις θερινές διακοπές τους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από την διάδοση παραλλαγής Δέλτα.

«Σε όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους λέω να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία ως προορισμούς. Είναι μία συμβουλή για προσοχή, μία σύσταση», είπε.

«Η μετακίνηση προς την Ισπανία και την Πορτογαλία και προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιτρέπεται… Απευθύνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την Πορτογαλία και την Καταλονία που έχουν πληγεί σφοδρά από την παραλλαγή Δέλτα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο δίκτυο France 2 TV.

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανίας προειδοποίησε την Τετάρτη, ότι σοβαρά περιστατικά της Covid-19 μπορούν να εκδηλωθούν και στους νέους και ζήτησε την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των ρυθμών διάδοσης της επιδημίας που έχουν υπερδιπλασιασθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται ταχύτατα μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων.

Σε μία προσπάθεια να ελέγξει την επιδημία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης από την Παρασκευή, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους.

Παράλληλα, στη Βρετανία, όπου επίσης έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα, οι γιατροί ανησυχούν για τα βαριά συμπτώματα που παρουσιάζονται σε πολλούς ανεμβολίαστους νέους, που νοσούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News