198
|

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Μotor Oil: Επένδυση €375 εκατ. για νέα μονάδα φυσικού αερίου 877 μεγαβάτ στην Κομοτηνή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 11:14

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Μotor Oil: Επένδυση €375 εκατ. για νέα μονάδα φυσικού αερίου 877 μεγαβάτ στην Κομοτηνή

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 11:14

Συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ανακοίνωσαν οι Όμιλοι Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας.

Στην κοινή εταιρεία που θα αναπτύξει τον Σταθμό, καθένα από τα δύο μέρη θα συμμετέχει με ποσοστό 50%.

Τις εργασίες κατασκευής θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ ενώ στόχος είναι η κατασκευή της νέας μονάδας να ξεκινήσει, εντός του 2021, ώστε να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2024.

Ο Ομιλος Motor Oil έχει ηγετικό ρόλο στον κλάδο διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Δραστηριοποιείται επίσης παρουσία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μέσω της θυγατρικής NRG, στο χώρο της ηλεκτρο­κίνηση ςκαι στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται αντίστοιχα στους τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων, της παραγωγής, προμήθειας κι εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων. Μέσω της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News