258
Αεροσκάφος της Alitalia προσγειώνεται στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης | REUTERS/Alberto Lingria/

Ιταλία: «Πράσινο πάσο» και σε αεροπλάνα, τρένα και πλοία σχεδιάζει ο Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 14:07
Αεροσκάφος της Alitalia προσγειώνεται στο Φιουμιτσίνο της Ρώμης
|REUTERS/Alberto Lingria/

Ιταλία: «Πράσινο πάσο» και σε αεροπλάνα, τρένα και πλοία σχεδιάζει ο Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 14:07

Την χρήση «πράσινου πάσου εμβολιασμένων» και για την επιβίβαση σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα, σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Αυτό μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση RAI, που διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εφαρμοστεί πριν το μεγάλο κύμα επιστροφής των ιταλών από τις διακοπές, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ως γνωστόν, το «πράσινο πάσο», από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για να κάθεται κανείς στα τραπέζια των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων, αλλά και για να μπορεί να μπαίνει σε γυμναστήρια, πισίνες, πολιτιστικά κέντρα και να έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται τους συγγενείς στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, η μεγάλη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, τις τελευταίες ημέρες, αφορά κυρίως τους νέους. Την τελευταία εβδομάδα εμβολιάσθηκαν 350.000 ιταλοί κάτω των 30 ετών. Το 30%, είναι ηλικίας 12 με 19 ετών.

Ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να εμβολιαστούν τα 4,3 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας, άνω των 50 ετών, που ακόμη δεν έχουν κλείσει ραντεβού.

Μεταξύ αυτών, 220.000 είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού των σχολείων. Αν δεν ζητήσουν να προστατευθούν με σκεύασμα κατά του κορονοϊού μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, η κυβέρνηση Ντράγκι μπορεί να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όπως συνέβη ήδη με τους υγειονομικούς.

Ο Kάρλο Μπονόμι, τέλος, πρόεδρος της Ιταλικής Ενωσης Βιομηχάνων Confindustria, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, τονίζει: «Η χρήση του «πράσινου πάσου», μέσα τις διάφορες επιχειρήσεις της χώρας μας, είναι προς το συμφέρον όλων. Μπορεί σίγουρα να βρεθεί μια συμφωνία, ένα ουσιαστικό σημείο σύγκλισης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News