360
Ο Κώστας Καραμανλής: «Για εμάς δεν υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θα αφήσουμε στο ημίφως και σίγουρα δεν υπάρχουν άβατα». | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καραμανλής: Η αλήθεια για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 22:07
Ο Κώστας Καραμανλής: «Για εμάς δεν υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θα αφήσουμε στο ημίφως και σίγουρα δεν υπάρχουν άβατα».
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καραμανλής: Η αλήθεια για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 22:07

Η σύμβαση έναρξης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας από την Αττικό Μετρό ΑΕ με την ένωση εταιρειών «J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM Transport S.A», υπογράφηκε την Τρίτη στο Θέατρο Άλσος Βεΐκου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και άλλων μελών της κυβέρνησης.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Κουρέτας και ο διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε ένα έργο σταματημένο, με πολλά και σύνθετα προβλήματα, και είχε ένα στόχο: Να το ξεμπλοκάρει, ώστε μετά από 15 και πλέον χρόνια να μπει σε τροχιά υλοποίησης» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις για τον σταθμό που θα κατασκευαστεί στα Εξάρχεια.

Πρώτον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άλλαξε τον σχεδιασμό, τόνισε σχετικά, αλλά ο σταθμός των Εξαρχείων ήταν εξαρχής στην πλατεία σύμφωνα με το σχεδιασμό που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, για εμάς, είπε, δεν υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θα αφήσουμε στο ημίφως και σίγουρα δεν υπάρχουν άβατα.

Τρίτον, στο παρελθόν, και σε άλλες περιοχές υπήρχαν αντιδράσεις και τώρα αυτοί που τότε αντιδρούσαν έχουν μείνει χωρίς μετρό και «χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο». Ο υπουργός διαβεβαίωσε κάθε σκεπτόμενο πολίτη ότι δεν θα αφήσει να συμβεί αυτό σε καμία άλλη γειτονιά της πόλης.

«Ο σχεδιασμός της γραμμής 4 είναι δεδομένος, είναι αυτός που παραλάβαμε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι δεδομένο ότι έτσι ακριβώς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του», ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής και τόνισε: «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας έχει δώσει την οδηγία να προχωρήσουμε, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος.

» Το μετρό της Αθήνας παίρνει και πάλι μπρος. Σήμερα, ήδη, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής και το 70% των θέσεων εργασίας, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Με τη Γραμμή 4, αλλά και τον υπόλοιπο σχεδιασμό μας –όπως η επέκταση προς Πειραιά που ολοκληρώνουμε, ή οι επεκτάσεις προς τη Δυτική Αττική και προς τα Νότια προάστια που προετοιμάζουμε. Το μετρό της Αθήνας συνεχίζει να πηγαίνει πιο μακριά, για να μας φέρνει όλους πιο κοντά», κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News