451
Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου κατά την κατάθεση στην ΕΔΕΚΑΠ των στοιχείων για την υποψηφιότητά τους | Dimitris Kapantais / SOOC

ΚΙΝΑΛ: Εμφατικοί αριθμοί από Ανδρουλάκη – Παπανδρέου με 20.000 υπογραφές

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 23:01
Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου κατά την κατάθεση στην ΕΔΕΚΑΠ των στοιχείων για την υποψηφιότητά τους
|Dimitris Kapantais / SOOC

ΚΙΝΑΛ: Εμφατικοί αριθμοί από Ανδρουλάκη – Παπανδρέου με 20.000 υπογραφές

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 23:01

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, επέλεξε να καταθέσει τελευταίος στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. Προφανώς ήξερε τι έκανε, καθώς προκάλεσε αίσθηση με τους αριθμούς: 20.000 υπογραφές και μάλιστα 110 υπογραφές από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τις περισσότερες, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου (χρειάζονταν απλώς 45 υπογραφές μελών της ΚΠΕ για να είναι κάποιος υποψήφιος).

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε εξάλλου μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚΑΠ. Όπως αναμενόταν, ο πρώην Πρωθυπουργός συγκέντρωσε με ευκολία 20.000 υπογραφές —επίσης 110 από την ΚΠΕ— θεωρητικά μέσα σε ένα 24ωρο, αν και ήταν γνωστό ότι συνεργάτες του συγκέντρωναν υπογραφές εδώ και ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές. Ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ άρχισε αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο και αναμενόταν να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 80.000 υπογραφές -μαζί με αυτές του Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος όμως αποσύρθηκε—, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος, που προμηνύει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News