402
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας γίνεται δεκτή στο Μαξίμου από το ζεύγος Μητσοτάκη | George Vitsaras / SOOC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τη βασίλισσα Σοφία να επισκεφθεί το Τατόι

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/06/2021, 14:11
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας γίνεται δεκτή στο Μαξίμου από το ζεύγος Μητσοτάκη
|George Vitsaras / SOOC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τη βασίλισσα Σοφία να επισκεφθεί το Τατόι

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2021, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/06/2021, 14:11

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διέβη το πρωί της Παρασκευής η βασιλομήτωρ Σοφία, μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου Στ’. Η Σοφία, αδελφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα και έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα.

Συνοδευόταν από την αδελφή της Ειρήνη.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του παρουσίασαν τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τη Σοφία για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται. «Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», ανέφερε η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. «Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια» απάντησε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ, όπου η ίδια είχε μεγαλώσει ως μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και κόρη του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, και είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Πρωθυπουργός: «Στο Τατόι πήγατε;»

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: «Οχι».

Πρωθυπουργός: Θα «ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο».

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: «Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα».

Πρωθυπουργός: «Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω».

Νωρίτερα, η Σοφία, είχε γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά τη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις άλλες σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News