441
Από αριστερά: Γιάννης και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο | IntimeNews

Μητσοτάκης σε Αντετοκούνμπο: Στο πρόσωπό σας καθρεφτίζεται η Ελλάδα που θέλουμε

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 18:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/09/2021 19:13
Από αριστερά: Γιάννης και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο
|IntimeNews

Μητσοτάκης σε Αντετοκούνμπο: Στο πρόσωπό σας καθρεφτίζεται η Ελλάδα που θέλουμε

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 18:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/09/2021 19:13

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προκειμένου να παραστεί στην πολιτογράφηση ως Ελλήνων της μητέρας και του μικρότερου αδελφού του.

Η τελετή ορκωμοσίας της Βερόνικας και του Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο, μητέρας και νεότερου αδελφού του Γιάννη, ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κυρία Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, Αλεξ, κυρία Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια».

Μετά την ορκωμοσία ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Βερόνικα, τον Γιάννη και τον Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο και συζήτησαν για την Ελλάδα και την Αμερική, για τους δύσκολους καιρούς που πέρασε η οικογένεια, την αγάπη για το μπάσκετ, το NBA, την Εθνική Ελλάδας και την κινηματογραφική ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην χώρα μας.

Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι σημαίνει πολλά γι’ αυτούς η σημερινή ημέρα, με τον Πρωθυπουργό να σημειώνει απευθυνόμενος στην Βερόνικα Αντετοκούνμπο: «Περάσατε πολύ δύσκολους καιρούς και πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας».

Στο Προεδρικό Διάταγμα της πολιτογράφησης της Βερόνικας Νκεμ Αντετοκούνμπο και του νεαρού Αλέξανδρου Αντετοκούνμπο ως βασικός λόγος αναφέρεται ότι «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Το προεδρικό διάταγμα υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News