212
Ο «Κωστής» κείτεται νεκρός | MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

Οργή στην Αλόννησο: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τη φώκια-μασκότ του νησιού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 10:54
Ο «Κωστής» κείτεται νεκρός
|MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

Οργή στην Αλόννησο: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τη φώκια-μασκότ του νησιού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2021, 10:54

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η δημοφιλής φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του.

Στην περιοχή έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Οπως ανέφερε η οργάνωση MoM/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια “Κωστής” (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι.

Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm, αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον “Κωστή”».

Η οργάνωση υπογράμισε ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη, «προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του. Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Οποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Η MOm προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News