217
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Ολα είναι στο τραπέζι»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 13:02
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Ολα είναι στο τραπέζι»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 13:02

«Όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ 100,3.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το Διαδίκτυο.

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη Φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News