245
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης | Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πλεύρης: «Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με περιοριστικά μέτρα»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 17:51
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
|Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πλεύρης: «Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με περιοριστικά μέτρα»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 17:51

«Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με τη λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου, τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης», τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοζάνη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι «η Βόρεια Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της υπολείπονται του πανελλαδικού ποσοστού των εμβολιασμένων και με τη συνεργασία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουμε ορισμένους από τους δείκτες που στη Δυτική Μακεδονία είναι πίσω».

Σε ό,τι αφορά τα συνολικά ποσοστά των εμβολιασμών, ανέφερε ότι στις ηλικίες των 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμένων είναι 80%, και στους ενήλικες το ποσοστό είναι μεταξύ του 69%-70% του πληθυσμού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «το 92% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε ότι η εμπειρία να νοσηλευτεί κάποιος στη ΜΕΘ είναι εντελώς βιωματική και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό του 30% των ανεμβολίαστων πολιτών παράγει το 92% των ασθενών στις ΜΕΘ». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μια μικρή ομάδα υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας (λόγω μη εμβολιασμού τους) υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον υπουργό Yγείας, ενώ μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πλεύρης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News