242
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος | ΙΝΤΙΜΕnews

Σκέρτσος: H δωρεάν διάθεση self test θα συνεχιστεί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 11:29
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σκέρτσος: H δωρεάν διάθεση self test θα συνεχιστεί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 11:29

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτοσς, ενημέρωσε ότι η δωρεάν διάθεση self test θα συνεχιστεί από κανάλια διανομής τα οποία θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση Σκέρτσου έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία σταματά από τις 19 Ιουνίου.

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών», διευκρίνισε ο κ. Σκέρτσος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα:

«Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Οπως επισημαίνει ο υφυπουργός, από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας, έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

-73% κρούσματα COVID

-65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID

0,73 στον λόγο εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID

-53% μείωση δείκτη θετικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News