241
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' το βράδυ της Τρίτης σε δεξίωση στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου κανείς δεν φορούσε μάσκα | Alastair Grant/Pool via REUTERS/File Photo

Στο νοσοκομείο μπήκε (και βγήκε) η Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 12:20
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' το βράδυ της Τρίτης σε δεξίωση στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου κανείς δεν φορούσε μάσκα
|Alastair Grant/Pool via REUTERS/File Photo

Στο νοσοκομείο μπήκε (και βγήκε) η Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 12:20

Μια νύχτα στο νοσοκομείο, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, πέρασε η βασίλισσα Ελισάβετ B’, για «προληπτικές εξετάσεις», όπως ανέφεραν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στη σχετική ενημέρωση, πάντως, τονίστηκε ότι η 95ετής μονάρχης έχει καλή διάθεση και επέστρεψε στα καθήκοντά της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το ότι κάτι συνέβαινε στην Ελισάβετ είχε φανεί από την Τετάρτη, όταν ακύρωσε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία. Το παλάτι είχε κάνει γνωστό ότι το ιατρικό προσωπικό είχε ζητήσει από τη βασίλισσα –τη μεγαλύτερη σε ηλικία και μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο– να ξεκουραστεί. Τονίστηκε πάντως ότι η αδιαθεσία της δεν σχετίζεται με την Covid-19.

«Ύστερα από ιατρική συμβουλή να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες, η βασίλισσα μετέβη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης για κάποιες προληπτικές εξετάσεις, επιστρέφοντας στο Κάστρο του Ουίνδσορ σήμερα το μεσημέρι, και έχει καλή διάθεση», ανακοίνωσε το παλάτι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Πηγή από το παλάτι είπε ότι η βασίλισσα έμεινε στο νοσοκομείο «King Edward VII» στο κεντρικό Λονδίνο για πρακτικούς λόγους. Η Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντά της το απόγευμα της Πέμπτης και ασχολείται με κάποιες από τις υποχρεώσεις της, δήλωσε η πηγή.

Η Ελισάβετ πέρασε το βράδυ της Τρίτης σε δεξίωση στο Ουίνδσορ υποδεχόμενη επιχειρηματίες όπως ο Μπιλ Γκέιτς. Μαζί με τον γιο της, διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και τον εγγονό της, τον 39χρονο πρίγκιπα Γουίλιαμ, χαιρέτισε τους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο αμερικανός απεσταλμένος για το κλίμα Τζον Κέρι, χωρίς μάσκες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News