176
Διασώστες απομακρύνουν με βάρκα κατοίκους του Μποζκούρτ, στη Μαύρη Θάλασσα | Onder Godez/Ministry of Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Press Office/Handout via REUTERS

Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 10:15
Διασώστες απομακρύνουν με βάρκα κατοίκους του Μποζκούρτ, στη Μαύρη Θάλασσα
|Onder Godez/Ministry of Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Press Office/Handout via REUTERS

Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 10:15

Αιφνίδιες πλημμύρες που σημειώθηκαν σε πόλεις στην τουρκική περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Τουρκία.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν χάος σε βόρειες επαρχίες την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν πως οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες σε νότιες παραλιακές περιοχές, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Είκοσι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία της Κασταμονής και άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σινώπη, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Οι έρευνες συνεχίζονται για έναν αγνοούμενο στην επαρχία Μπαρτίν.

Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που επλήγησαν, μερικοί με τη βοήθεια ελικοπτέρων και σκαφών, ανακοίνωσε η AFAD.

Προσωπικό της ακτοφυλακής καταρριχήθηκε από ελικόπτερα στις σκεπές κτιρίων για να διασώσει ανθρώπους που είχαν καταφύγει εκεί καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα περίπου 330 χωριά να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, πρόσθεσε η AFAD.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News