303
Σερβίρουμε το παγωτό με σάλτσα σοκολάτας και γλυκό κρασί | Ακης Ορφανίδης

Παγωτό με μικρές μαρέγκες του κυρίου Μαυροφρύδη

Θεόδωρος Σταμούλης 4 Σεπτεμβρίου 2020, 11:45
Σερβίρουμε το παγωτό με σάλτσα σοκολάτας και γλυκό κρασί
|Ακης Ορφανίδης

Παγωτό με μικρές μαρέγκες του κυρίου Μαυροφρύδη

Θεόδωρος Σταμούλης 4 Σεπτεμβρίου 2020, 11:45

Αυτό το καλοκαίρι, μου έτυχε κάτι πολύ καλό!

Ήπιαμε καφέ με έναν εξαιρετικό σεφ, τον Δημήτρη  Μαυροφρύδη, και μου είπε ότι έψαχνε κάποιον βοηθό για καμιά δεκαριά μέρες λόγω φόρτου εργασίας. Δεν θα έχανα με τίποτα την ευκαιρία. Και δωρεάν θα πήγαινα. Έτσι βρέθηκα μέσα στην πιο οργανωμένη κουζίνα  private chef απ’ όσες  έχουν δει τα μάτια μου. Δώσε στον κ. Μαυροφρύδη να μαγειρεύει και δεν θέλει τίποτα άλλο.

Το μυαλό και τα χέρια του γεννάνε ασταμάτητα, πάντοτε βασισμένα σε βαθιά γνώση της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Την ώρα που δουλεύει σου μιλάει για τα υλικά, πού παράγονται, από πού είναι τα καλύτερα. Άσε τις ιστορίες του, που ξεκινούν από όταν δεκατεσσάρων χρόνων βρέθηκε να εργάζεται στη θαλαμηγό του Νιάρχου, τον ξεχώρισαν επειδή ήταν δουλευταράς, και ανέλαβαν την επιμόρφωση του στους καλύτερους σεφ της Γαλλίας.

Παγωτό με μαρεγκάκια και σάλτσα σοκολάτα

Σταματάω εδώ την ιστορία, για να σας μάθω ένα γλυκό που κάναμε στην κουζίνα του. Τόσο απλό κι όμως έκλεψε τις εντυπώσεις!  Ξέρετε, εμείς οι μάγειρες περιμένουμε με ανυπομονησία τα πιάτα να γυρίσουν πίσω στην κουζίνα, για να δούμε πόσο έφαγε ο κόσμος και να υποθέσουμε αν κάτι άρεσε ή όχι…

Η ιδέα είναι η εξής: Φτιάχνεις με το κορνέ ζαχαροπλαστικής σταγόνες μαρεγκάκια ή μακρόστενα λεπτά μπαστούνια μαρέγκας σαν κριτσίνια και, αφού τα ψήσεις και κρυώσουν, τα κόβεις  κομματάκια. Κατόπιν παίρνεις μπάλες παγωτού της προτίμησής σου (εμείς βάλαμε βανίλια) και μία – μία τις «χτίζεις» με μαρεγκάκι γύρω γύρω.  Εάν έχεις να ετοιμάσεις πολλές, για να μη λειώσουν, καθεμία, που καλύπτεις με μαρέγκα, τη βάζεις στην κατάψυξη.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και τις προτάσεις το σομελιέ εδώ

Συνταγή για τη μαρέγκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή που σας έδωσα παλιότερα εδώ.

Η μόνη διαφορά είναι στο σχήμα που θα  της δώσετε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News