471
Φορτιστές της ΔΕΗ-blue, σαν αυτόν θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, τα σημεία θα επιλεγούν έπειτα από υπόδειξη των οδηγών | INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΕΗ-blue: Δίκτυο 10.000 φορτιστών για ηλεκτρικά ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 18:15
Φορτιστές της ΔΕΗ-blue, σαν αυτόν θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, τα σημεία θα επιλεγούν έπειτα από υπόδειξη των οδηγών
|INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΔΕΗ-blue: Δίκτυο 10.000 φορτιστών για ηλεκτρικά ΙΧ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2021, 18:15

Την ανάπτυξη δικτύου 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα την επόμενη 5ετία, προβλέπει ο σχεδιασμός του «ΔΕΗ blue» του ειδικού προγράμματος της Επιχείρησης για την επέκταση στην ηλεκτροκίνηση, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της, Γιώργο Στάσση.

Το δίκτυο ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ είναι ήδη το ταχύτερα αναπτυσσόμενο καθώς σε συνεργασίες με αλυσίδες λιανικής, δήμους και άλλους φορείς, το τελευταίο 5μηνο έχουν ήδη εγκατασταθεί 300 φορτιστές και ο στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός του κάθε χρόνο.

«Η καθαρή και εύκολη μετακίνηση δεν είναι τόσο μακριά όσο θα νομίζαμε» σημείωσε ο κ. Στάσσης κατά την παρουσίαση της ΔΕΗ blue. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να προετοιμαστούμε, ώστε όποιος κάνει την επιλογή, να είναι σίγουρος ότι θα βρει να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ότι θα έχει υπηρεσίες που θα του επιτρέπουν να συνδυάσει τη φόρτιση του αυτοκινήτου του με τα ψώνια του σε ένα εμπορικό κέντρο, ή στο σούπερ μάρκετ, ή στην πλατεία του δήμου του. Υπηρεσίες που θα τον ενημερώνουν όσο ασχολείται με άλλες δραστηριότητες, για τον χρόνο φόρτισης, για το κατά πόσο το δίκτυο χρειάζεται μέρος από την ενέργεια που έχει ήδη στην μπαταρία του, για ειδικά πακέτα που μπορεί να απολαμβάνει μέσω της υπηρεσίας φόρτισης που χρησιμοποιεί».

Φορτιστές στο κινητό και… δωρεάν!

Ηδη από το βράδυ της Πέμπτης είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ΔΕΗ blue για κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τους διαθέσιμους φορτιστές στην περιοχή τους και να πληρώνουν το ρεύμα που αγοράζουν για το αυτοκίνητό τους. Ως προωθητική ενέργεια, η φόρτιση των οχημάτων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνεται δωρεάν, ενώ η ΔΕΗ δεσμεύεται πως η ενέργεια με την οποία θα φορτίζονται τα οχήματα, θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα «πράσινα» πιστοποιητικά.

Η εφαρμογή DEI Blue στην πλατφόρμα της Google

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στην ομιλία της, ότι τα κίνητρα που έδωσε το ΥΠΕΝ για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, αύξησαν θεαματικά το μερίδιό τους στην αγορά, καθώς αποτελούν σήμερα το 5% των νέων ταξινομήσεων – ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων φορτιστών θα φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ. «Ο ρόλος της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση θα είναι κομβικός. Είστε η καλύτερη δυνατή διαφήμιση για την ηλεκτροκίνηση, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο στόχος το ένα στα τρία νέα οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτρικό, είναι ρεαλιστικός» τόνισε η γεν, γραμματέας του ΥΠΕΝ.

Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς, αναφέρθηκε στις σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες στις οποίες έχει προχωρήσει η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα, «με βάση το κοινό όραμα και σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση», και απηύθυνε πρόσκληση στους χρήστες και δυνητικούς χρήστες της ηλεκτροκίνησης να υποδείξουν οι ίδιοι τα σημεία που θα επιθυμούσαν να τοποθετηθεί ο επόμενος φορτιστής, μέσω της εφαρμογής DEIblue και το #odikosmoufortistis.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News