473
Η εταιρεία Automobili Pininfarina λέει πως αυτό εδώ είναι το ισχυρότερο ιταλικό υπεραυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες στο Festival of Speed |

Είναι ιταλικό, ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο και το λένε Battista GT Pininfarina

Η εταιρεία Automobili Pininfarina λέει πως αυτό εδώ είναι το ισχυρότερο ιταλικό υπεραυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Λεπτομέρειες σε λίγες μέρες στο Festival of Speed
|

Είναι ιταλικό, ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο και το λένε Battista GT Pininfarina

Η Automobili Pininfarina θα είναι στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής επανάστασης που θα λάβει χώρα σε λίγες μέρες στο Festival Of Speed, από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου, στο αχανών διαστάσεων κτήμα του βενζινοαίματου-γαλαζοαίματου λόρδου Μαρτς, στη Μ. Βρετανία.

Αν ο κύριος λόρδος δε σας λέει κάτι, ευπειθώς αναφέρω ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το πιο σημαντικό motoring garden party στον πλανήτη. Ελληνιστί, στα πράσινα εκτάρια του λόρδου, στο Γκούντγουντ, μαζεύεται κάθε χρόνο η αφρόκρεμα αυτοκινήτων, οδηγών και λανσαρισμάτων, την ώρα που φίλοι του αυτοκινήτου με γυναίκες, πιτσιρίκια και πολύ άραγμα στο γκαζόν γύρω από τη διαδρομή, χαζεύουν τα περάσματά των προσκεκλημένων αυτοκινήτων, οδηγών της Φόρμουλα 1 ή διαφόρων σταρ που γουστάρουν την ταχύτητα. Οπως, για παράδειγμα, ο τραγουδιστής των Jamiroquai, Τζέι-Κέι.

Στην ουσία, το Festival of Speed (ή ‘’FoS’’, όπως το γνωρίζουμε εμείς οι ιδρυματικοί) είναι το ετήσιο γεγονός που άρχισε να κλέβει κόσμο και ενδιαφέρον από τα άλλοτε ούλτρα δημοφιλή διεθνή σαλόνια αυτοκινήτου – αυτά που, πλέον, θεωρούνται αρκετά στατικά, κοστοβόρα, ενδεχομένως και ελαφρώς ντεπασέ.

Εκεί, λοιπόν, στο FoS μέλλει να κάνει και την αβάν πρεμιέρ το νέο υπεραυτοκίνητο της Automobili Pininfarina. Χαζέψτε το πρώτοι, λοιπόν, εδώ γιατί τέτοια περίπτωση δεν πρόκειται να δουν τα ματάκια μας στην ημεδαπή ούτε με κιάλι. Για την ιστορία, το Battista GT θα βρίσκεται στην καρδιά της εκδήλωσης και προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι προς μηδενικές εκπομπές ρύπων καθώς θα εξερευνούν, στις αυλές του λόρδου, τη μεγάλη γκάμα των διαθέσιμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Και μόνο το όνομα, το ‘’Pininfarina’’, είναι ικανό δέλεαρ. Κουβαλάει πίσω του περισσότερα από 90 χρόνια εμβληματικής ιταλικής κληρονομιάς ενώ, ταυτόχρονα, το Battista GT είναι το πιο ισχυρό ιταλικό σπορ αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Καλά, έχει και φοβερό προφίλ. Αλλά δεν είμαι εδώ για να σας γράφω το προφανές.

Να ενημερώσω, επίσης, πως κάποιος άλλος κύριος, ονόματι Περ Σβάτενσον, του οποίου η business card (sic) δηλώνει «Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Pininfarina», σχολίασε με την ευκαιρία το εξής: «Η ηλεκτρική λεωφόρος του Goodwood είναι μια τέλεια βιτρίνα για αυτό το όραμα της μελλοντικής πολυτέλειας». Οκέι.

Η συμμετοχή της Automobili Pininfarina στο φετινό Festival of Speed ​​έρχεται αμέσως μετά τις απαιτητικές δοκιμές σε διάφορες διαδρομές στην Ευρώπη ενώ το φιλόδοξο πρότζεκτ λέει πως προγραμματίζονται οι πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς και, κατά πάσα πιθανότητα, αρκετά εύπορους ιδιοκτήτες εντός του 2021. Χωρίς η εταιρεία να λέει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τιμή.

Εννοείται, πάντως, ότι οι πελάτες του Battista GT Pininfarina θα έχουν πρώτα εξατομικεύσει τα αυτοκίνητά τους όπως ακριβώς τα προτιμούν αισθητικά μέσω μιας εκτενούς παλέτας επιλογών.

Τέλος, για την ιστορία, το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο έχει ήδη λάβει τα δέοντα διαπιστευτήρια αφού κέρδισε το βραβείο ‘’Electric Dream’’ από τους κριτές του electrifying.com αλλά και την «κούπα» για το Ηλεκτρικό Υπεραυτοκίνητο της Χρονιάς στα περυσινά βραβεία του γνωστού βρετανικού GQ. Τα υπόλοιπα θα παιχτούν στο γκαζόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News