207
Ο πύραυλος θα μεταφέρει πολεμοφόδια, εξοπλισμό και ανθρώπους από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, μέσα σε διάστημα 60 λεπτών | Spaceworks Enterprises via USAF

ΗΠΑ: Ντελίβερι πολεμοφοδίων από τη… στρατόσφαιρα!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 11:46
Ο πύραυλος θα μεταφέρει πολεμοφόδια, εξοπλισμό και ανθρώπους από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο, μέσα σε διάστημα 60 λεπτών
|Spaceworks Enterprises via USAF

ΗΠΑ: Ντελίβερι πολεμοφοδίων από τη… στρατόσφαιρα!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2021, 11:46

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή ενός πυραύλου που θα μεταφέρει πολεμοφόδια, αλλά και κάθε είδους εξοπλισμό ή προμήθειες, σε στρατιωτικές μονάδες οπουδήποτε στον κόσμο, μέσα σε διάστημα μιας ώρας. Ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει και ανθρώπους, αλλά βασικός στόχος είναι η αποστολή φορτίων.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, στόχος είναι ο πύραυλος αυτός να μπορεί να μεταφέρει φορτίο 100 τόνων, όσο δηλαδή και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17.

O πύραυλος θα εκτοξεύεται, θα ταξιδεύει μέχρι τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας και θα κινείται εκεί μέχρι να φτάσει στον προορισμό του. Μόλις βρεθεί πάνω από το σημείο όπου πρέπει να προσγειωθεί, θα «βουτά» προς τα εκεί σε μια κάθετη προσγείωση.

Στην κατασκευή του πυραύλου εμπλέκονται διάφορες εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και η Space Χ, η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, η οποία είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που θα μπορούν να πραγματοποιούν και υποτροχιακές πτήσεις εντός της Γης.

Η ιδέα για τη χρήση πυραύλων που θα μεταφέρουν ταχύτατα ανθρώπους και φορτία σε κάθε σημείο της Γης έχει διατυπωθεί από τη δεκαετία του 1960, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η τεχνολογία που να επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τώρα, όμως, υπάρχει και όπως φαίνεται, ο αμερικανικός στρατός θέλει να την αξιοποιήσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News