224
Στιγμιότυπο από τον διαστημικό περίπατο των δύο αστροναυτών | NASA

Βγήκαν περίπατο στο Διάστημα για να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 16:15
Στιγμιότυπο από τον διαστημικό περίπατο των δύο αστροναυτών
|NASA

Βγήκαν περίπατο στο Διάστημα για να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 16:15

Ένας Γάλλος και ένας Αμερικανός αστροναύτης ολοκλήρωσαν διαστημικό περίπατο διάρκειας περίπου επτά ωρών και ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση μιας νέας μονάδας ηλιακών συλλεκτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που θα αυξήσουν την ενεργειακή ισχύ του.

O Σέιν Κίμπρο της NASA και ο Τομάς Πεσκέ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος τοποθέτησαν συνολικά έξι ηλιακά πάνελ νέας γενιάς συνολικού μήκους 20 μέτρων με το όλο εγχείρημα να μεταδίδεται ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της NASA.

«Πολύ καλή δουλειά και από τους δύο. Ήταν καταπληκτικό να σας βλέπουμε» ήταν το σχόλιο που έφτασε στα αυτιά των αστροναυτών από το κέντρο ελέγχου  στην Γη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση άλλων πέντε νέων ηλιακών συλλεκτών που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση περισσότερων και πιο απαιτητικών πειραμάτων και εργασιών στον σταθμό αλλά και την φιλοξενία διαστημικών τουριστών εκεί. Εκτιμάται ότι αυτοί οι νέας γενιάς ηλιακοί συλλέκτες θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα για τουλάχιστον 15 έτη.

Η συγκεκριμένη εργασία ήταν απαιτητική και για αυτό κρίθηκε ότι έπρεπε να την κάνει ένα έμπειρο ζευγάρι αστροναυτών. Ο Κιμπρό και Πεσκέτ έχουν πραγματοποιήσει μαζί άλλους τρεις διαστημικούς περιπάτους στο παρελθόν οπότε γνώριζαν καλά τι να κάνουν και πώς να συνεργαστούν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 240 διαστημικοί περίπατοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News