167
Οντα που μοιάζουν με θαλάσσιους σπόγγους εντόπισαν οι επιστήμονες σε βάθος 900 μέτρων κάτω από την παγοκρηπίδα Filchner-Ronne στην Ανταρκτική |

Υπάρχει ζωή κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 12:55
Οντα που μοιάζουν με θαλάσσιους σπόγγους εντόπισαν οι επιστήμονες σε βάθος 900 μέτρων κάτω από την παγοκρηπίδα Filchner-Ronne στην Ανταρκτική
|

Υπάρχει ζωή κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 12:55

Αλλη μια απόδειξη του πόσο επίμονη είναι η ζωή αποτελεί η ανακάλυψη άγνωστων και περίεργων στατικών όντων που έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα σε βράχια του βυθού 900 μέτρα κάτω από μια παγοκρηπίδα στην Ανταρκτική.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων τρύπησε την παγοκρηπίδα Filchner-Ronne και έστειλε μια κάμερα στην τρύπα που δημιουργήθηκε για να καταγράψει εικόνες. Σε βάθος 900 μέτρων, εκεί που οι πάγοι σταματούν, υπάρχουν ορισμένοι βράχοι που εκτείνονται πάνω από τον βυθό. Πάνω σε αυτούς τους βράχους βρίσκονται κάποια όντα που μοιάζουν με θαλάσσιους σπόγγους.

Το γεγονός ότι έχει αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα σε βάθος ενός χιλιομέτρου σε συνθήκες πλήρους έλλειψης φωτός και θερμοκρασίες -2 βαθμών Κελσίου αποδεικνύει ότι η ζωή μπορεί να υπάρξει και να εξελιχθεί σε εξαιρετικά αφιλόξενες και ακραίες συνθήκες.

Η ανακάλυψη αυτού του οικοσυστήματος δημιουργεί αισιοδοξία για την πιθανότητα να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής στους υπόγειους ωκεανούς που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάτω από την παγωμένη επιφάνεια διαφόρων δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος όπως η Ευρώπη (Δίας) και ο Εγκέλαδος (Κρόνος).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News